Lucia i kajak
Nu er det tid til at finde lys og gran frem og få pyntet kajakken til Lucia roning 

Traditionen at ro julen ind i kajak på Lucia dagen har bredt sig. Mange klubber arrangerer en juletur med Lucia sang i de hjemlige farvande og hygge i klubhuset bagefter. Her er en oversigt på nogle af de største arrangementer.

Søndag 11. december

Esrum Sø
Kl. 14:3o - 17.30
Pyntning af kajakker (præmie til den flotteste), skumringstur på søen, retur til varm glögg, lune æbleskiver og julegodter i klubhuset.
Arrangør: Kajakklubben Esrum Sø, tilmelding pr sms til Miguel 2869 9684 


Rundt om Kronborg, Helsingør
Kl. 15:30 - 17:30
Efter at kajakkerne er pyntet ror vi fra Nordhavnen og rundt om Kronborg til Kulturhavnen. Ved Kulturværftet synger vi Lucia-sangen så yndigt vi kan. Glögg og æbleskiver og Lucia-boller i klubhuset. OBS Det kræver en del roerfaring at komme rundt om Kronborgpynten p.gr.a. strømforholdene. 

Arrangør og info: Kajakklubben Krogen

Nyborg
Kl. 15.45 

Afgang fra havnen kl. 15.45 og samling ved kanalbyen, ca. kl. 16.15 til Lucia sang i havnen
Arrangør: Nyborg Kajak Klub  


Odense
Kl. 16:30
Afsejling ud for Odins Bro i Odense Kanal kl. 16:30. Glögg og lune æbleskiver ved Nordatlantisk Hus ca. kl. 17
Arrangør og info: Odense Kajakklub


Tirsdag 13. december

 København
Kl. 16 - 19:30
Samlet afgang fra Kayak Republic v Børskajen. Over 200 kajakker var med sidste år og skabte en fantastisk stemning med de lyspyntede kajakker i de smalle københavnske kanaler. Arrangørerne forventer lige så mange, og måske flere, i år! Efter turen æbleskiver og glögg. Julemiddag i Kayak Republic baren kan tilkøbes
Arrangør og tilmelding: Kayak Republic

Ålborg
Kl. 16 - 19:30
Pyntning af kajakker med gran, nisser og lys. Kort sikkerhedsbriefing og derefter en havnerundtur (alternativ rute haves hvis dårligt vejr!).

Arrangør og tilmelding: OnAdventure

Frederiksværk

Kl. 16 - 18
Første gang i Frederskværk!! Isætning i Frederiksværk Kanal nærmest biblioteket. Vi ror frem og tilbage og synger Lucia sangen et par gange undervejs. Tilbage i klubben er der gløgg.
Arrangør og information: Frederiksværk Ro- og Kajakklub
 
Kolding
Kl. 17 -  20
Luciaoptog op ad Kolding Å. Påklædning,- gerne hvidt med masser af lys! Efter optoget sluttes af i klubben med gløgg og æbleskiver.
Arrangør og tilmelding: Kolding Kajak Klub
 
Svendborg 

Kl. 17
Vi mødes ved kajakklubben til et sejlende Luciaoptog rundt i Svendborg havn. 
Arrangør og tilmelding senest 01.12.: Svendborg Kajakklub

Sønderborg
Kl. 17 - 19:30
Pyntning af kajakkerne med lys, nisser, gran m.m. ved klubhuset. Derefter ror vi ind i Sønderborg havn, hvor vi synger Lucia sangen foran Sønderborg Slot. Tilbage i klubhuset er der boller og varm kakao.

Arrangør og tilmelding: Sønderborg Kajakklub

Viborg
Kl. 17.15
Mød op med in kajak pyntes med lyskæder, nisser m.m. Afgang fra broen kl 17.30 til Nørresø rundt. Stop undervejs til sang. Gløgg og æbleskiver i klubhuset.
Arrangør og tilmelding senest 11.12.: Viborg Ro- og Kajakklub


Søndag 18. december 

Vejle
Kl. 15 – 17
Pyntning af kajakker med lys, rotur (ca. 8 km) op ad åen. Tilbage i Vejle Kajakklub (den
flydende klub) klubben bliver der serveret serveret glögg og æbleskiver
Arrangør og info: Vejle Kajakklub


OBS. Det er vigtigt at du er klædt ordenligt på til at kunne klare en tur i vandet, og at du kan tage vare på din egen sikkerhed, også i tilfælde af en kæntring. Husk pandelampen, solen går ned kl. 15:38.

Bonusinfo.
Luciaoptogene opstod i Sverige i begyndelsen af 1800-tallet. I Danmark fejrer vi normalt ikke luciatraditioner hjemme hos os selv, men derimod er det meget populært på skoler og i foreninger. De første, danske luciaoptog fandt sted under den tyske besættelse i 1940’erne. Lucia i kajak er en tradition startet af Kayak Republic, som nu har udviklet sig til at være det største!