Pukkelhval i Øresund12-15 meter lang pukkelhval svømmer rundt i Øresund

I mandags (den 9. maj 2016) blev en 12-15 meter lang pukkelhval observeret i Øresund ud for Hornbæk Plantage. Hvalen var i færd med at jage sild eller makrel. 

Det var en flok gode venner som observerede hvalen og kontaktede Jens Peder Jeppesen, chef for Øresundsakvariet i Helsingør. Han gjorde hurtigt Øresundsakvariets motorbåd klar og sejlede ud på positionen. "Hvalen var muligvis på jagt efter flere sild og makrel", fortæller Jens Peder Jeppesen, "og når den ikke kan finde flere, så vil den muligvis  svømme forbi Helsingør og sydpå". 

Jens Peder opfordrer folk til at holde øje og give Øresundsakvariet besked hvis de ser hvalen.
Øresundsakvariet, tel. 28 7519 70 og 2875 19 58 (hele døgnet) eller mail

Pukkelhvalen tilhører bardehvalerne, hvis bestande i Nordatlanten i dag har genvundet tidligere perioders størrelse. Den bliver omkring 15 meter lang og vejer omkring 30 tons. Pukkelhvalen er sort på ryggen. Bugen er normalt delvis hvid. Men den kan også være helt sort eller helt hvid. Pukkelhvalen blæser 4-10 gange med intervaller på 20-30 sekunder, før den dykker i 3-7 minutter. Dens blåst ser buskagtig ud og er op til 3 m høj. Den opsøger ofte kystnære havområde.


Kilder: Helsingør Dagblad og Den Store Danske