Forårsture i havkajak

 


Det dufter af forår derude. Lidt køligt måske, men rigtigt påklædt er det en skøn årstid. Så - få pakket udstyret og kajakken, foråret skal opleves på vandet.


 

Djursland
Med 250 km kystlinje, nationalpark, bjerge, strande, bugter og charmerende byer er der masser at tage fat på. Ebeltoft er et godt udgangspunkt, herfra kan du opleve Mols Bjerge fra søsiden, være turist i den hyggelige by om aftenen og ro på kajakruten langs Syddjurs' kyst næste dag! Læs Kajakportalens artikel om Djursland her.

Foldekortet "Kajakruten langs Syddjurs kyst" blander kulturhistorier med information om overnatningsmuligheder (GPS koordinater), seværdigheder m.m. Kortet er gratis hos turistbureauet i Ebeltoft, tel. 8634 1400. Turistinformation om Djursland her
   
Smålandsfarvandets ørige
Kragenæs havn og Bandholm Camping ligger lige til, både som overnatningssted og som udgangspunkt for et kryds rundt i Smålandsfarvandets ørige.  Gå i land, lej en cykel og oplev de idylliske landsbyer. Langs vejene har øboerne små boder hvor der kan købes frisk frugt og saft. 

Ud for Kragenæs havn ligger Fejø med sine smukke gamle bindningsværkshuse og duftende stokroser. De to småøer Askø og Lilleø har tradition for frugtavl, især æblerne trives godt i Smålandsfarvandets milde klima. Og endelig er der charmerende og bakkede Femø med fine strande. Sydspidsen af Femø kaldes "Kap det gode håb" og med frisk sydlig vind skulle det være et godt sted til kajaksurf. 

"Kano-Kajak-Surf-Guide" er fyldt med turforslag til bla. Smålandsfarvandet, Nakskov Fjord og Guldborgsund. Guiden koster 35 kr. og kan bestilles hos turistbureauet i Nakskov, tel. 5492 2172. Se  on-line  bladre eksemplar af guiden.


 

Kajakorientering
Kajakorientering er ligesom orienteringsløb - find den korteste og hurtigste vej mellem posterne. Forskellen er bare at i kajakorientering skal du ro i stedet for at løbe eller cykle.

I Københavns havn er der tre forskellige "baner".  Tag banerne på tid eller som en hyggetur med dine kajakvenner,  hvor I kan løse den quiz der hører til. Kort og facitliste findes på www.findveji.dk. Læs og Kajakportalens artikel om Kajakorientering i Københavns havn

Play it safe 
Selvom forårssolen luner, er vandet koldt. Hundekoldt. Derfor skal sikkerheden være i orden. Giv besked til en kontaktperson om afgangs- og ankomsttidspunkter og rute. Og pak kajakken med ekstra kajaktøj, siddeunderlag, et alu tæppe og noget varmt at drikke. 

Nyttige links