Find en ø i SverigeI Syd- og Vestsverige kan man på en kajaktur finde små ejerløse øer blandt granitklipper og vildmarksnatur. Der omkring 8.000 små øer i den vestsvenske skærgård - så der er nok at vælge mellem.

De fleste forbinder skærgården, fra Göteborg og op til den norske grænse, med Evert Taube, maleriske fiskerlejer, badestrande og surströmming. Men samme skærgård er også et paradis for havkajakroere. Her kan man padle i timevis mellem skær og øer. Og sidst på dagen gå i land på en ejerløs klippeø.   

”Sverige har mange unikke områder for havkajak på grund af de tusindvis af øgrupper, i både skærgårdene og de mange søer.  I den sydsvenske skærgård kan man ro i dagevis, hvor man overnatter på øerne, vandrerhjem og campingpladser, og i Skåne kan man f.eks. ro mellem de 40 små øer på Ivösjön. At slå telt op for natten på sin egen lille ø er en fantastisk måde at koble fuldstændig af på", siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.
 
Sydsverige byder først og fremmest på fascinerende kyster med klipper og masser af frisk vind i håret - kun to timers kørsel fra København. Start i Järnavik og ro vestpå til Karlskrona.

Kullen, ”klippenæsen” der stikker ud og markerer overgangen fra Kattegat til Øresund,  er anderledes og alligevel så tæt på Danmark, at man altid kan se hjem. En tur rundt om Kullen er en fin dagstur med start i Mölle og slut i Jonstorp.

Bonusinfo.Til Sverige fra Fyn og Sjælland; tag med Scandlines Helsingør-Helsingborg eller kør over Øresundsbroen. Fra Jylland via Grenå-Varberg eller Frederikshavn-Göteborg med Stena Line Klik for turistinformation om  Bohuslän , Blekinge , Kullen og www.visitsweden.dk. De to svenske havkajakroere Pia og Erik Sjöstedt padler ofte i den vestsvenske skærgård, se deres hjemmeside.

Kilde: VisitSweden