Smakkejoller


Søndag, den 25. maj 2014, kan du opleve over 100 år gamle smakkejoller i kapsejlads på Øresund. De 5-10 smakkejoller samles i Espergærde Havn. Startskuddet lyder kl. 10. Der sejles i farvandet nord for Espergærde. Ved middagstid lander jollerne på stranden i Skotterup.

Det er en sjælden lejlighed til at nyde synet af de fine restaurerede smakkejoller med de karakteristiske, firkantede sejl til søs eller liggende ved Kongevasen i Skotterup. Husk kamera eller mobiltelefon i vandtæt hylster - der er masser af muligheder for at få fine fotos i "kassen".

Du kan søsætte kajakken fra kajakhotellet i Espergærde, stranden ved Skotterup eller kajakpladsen syd for Snekkersten Havn.

Øresundskystens karakteristiske fiskerjoller kaldes også for smakkejoller. De sejler og manøvrerer overraskende hurtigt. De  blev bygget i forskellige størrelser og brugt til fiskeri. De hurtigste blev også brugt til det lukrative kadrejeri på Øresund, hvor fiskerne sejlede ud til de forbipasserende sejlskibe. Her tilbød de deres varer, frisk grønt, fisk, kød, tobak og andre ting, som skibene typisk manglede efter mange dage til søs.Relaterede artikler