Smakkejoller


Søndag, den 25. maj, kan du opleve over 100 år gamle smakkejoller i kapsejlads på Øresund. De 5-10 smakkejoller samles i Espergærde Havn. Startskuddet lyder kl. 10. Der sejles i farvandet nord for Espergærde. Ved middagstid lander jollerne på stranden i Skotterup.

Det er en unik lejlighed for at nyde synet af jollerne med de karakteristiske, firkantede sejl til søs eller ved Kongevasen i Skotterup. Husk kamera eller mobiltelefon i vandtæt hylster - der er masser af muligheder for at få fine fotos i "kassen".

Du kan søsætte kajakken fra kajakhotellet i Espergærde, stranden ved Skotterup eller kajakpladsen syd for Snekkersten Havn.

Øresundskystens fiskerjoller kaldes også for smakkejoller. De sejler og manøvrerer overraskende hurtigt. De blev brugt til fiskeri og til det lukrative kadrejeri på Øresund, hvor fiskerne sejlede ud til de forbipasserende sejlskibe. Her tilbød de deres varer, frisk grønt, fisk, kød, tobak og andre ting, som skibene typisk manglede efter mange dage til søs.Mer information om kapsejladsen og smakkejoller  hos Foreningen til Sprydstagens Forevigelse