Havkajak af naturmaterialer
Kajakportalen kan afsløre - ny havkajak produceret af 100 % naturmaterialer.

Det nystartede amerikanske Palm Yachting i South Beach Miami præsenterede 1. april en prototype på en ny havkajak. Kajakken planlægges lanceret under navnet Lirpa

Palm Yachting har udviklet en avanceret teknik hvor de friske palmeblade først affugtes, håndtørres og dernæst opspændes de bløde blade over en plug (form). Efter "nogen tid" flyttes de halvfugtige skrog ud i et større kar med kokosolie som de opsuger olie i, inden de lægges i solen for at tørre op. Efterfølgende monteres tværgående afstivningen der sikrer at skroget holder formen. Dækket udføres i håndflettede kokosmåtter med mulighed for indfletning af dekoration efter bestilling.

Linjerne i Lirpa afspejler naturens egne; bløde og runde. Sejlegenskaberne kommer til at ligge tæt på de traditionelle britiske havkajakker. Kajakken får en utraditionel hæk sikrer at kajakken får et super godt slip i vandet = minimal vandmodstand.
Da længden på byggematerialerne (palmebladene) varierer, vil det også afspejle sig i længden på de færdige kajakker som bliver mellem 535 og 570 cm.

Efterhånden som tilgangen til de traditionelle materialer til produktion af glasfiber, gelcoat m.m. bliver sværere, fordi ressourcerne er snart er udtømte, forventes den nye produktionsmetode og materialevalg at have stort potentiale i produktion af små og mellemstore både, fremadrettet.

Palm Yachting i Miami forventer at kombinationen af materialer og produktionsmetode vil medvirke til at Lirpa får en vejledende udsalgspris på 1.300.

Palm Yachting vil sælge på primært det amerikanske marked og målrette sin markedsføring af Lirpa til den miljøbeviste kajakroer +40 år. 

Der er p.t. ingen europæisk importør eller forhandler af Lirpa, Palm Yachting hører gerne fra interesserede.