Overnatning i det fri 2012

Søger du overnatningsmuligheder på din kajaktur, hvor du må tænde bål, kan høre fuglefløjt og se  stjernerne, er "Overnatning i det fri" noget for dig!

"Overnatning i det fri"  er en guidebog til knap 1000 telt- og naturlejrpladser rundt i hele Danmark.

En naturlejrplads er for det meste en flad plads, markeret med en pæl, hvor man kan slå sit telt op eller ligge i bivuark. På de fleste teltpladser er der bålplads og adgang til vand og toilet i nærheden. Nogle pladser har et shelter (et lille skur med tag og tre sider) hvor man kan ligge i læ) og andre pladser kan man købe sig til et bad og brænde til bålet.

 

En overnatning koster gratis eller maks. 25 kr. pr.person. Teltpladsordningen er et tlbud til vandrere, cyklister, sejlere, ryttere og kajakroere. De fleste pladser ligger inde i landet, men der er også pladser som kan nås fra strandkanten. Efterhånden som der etableres flere og flere kajakruter med kystnære overnatningspladser vil disse også finde vej til oversigten.

Shelter med bålplads


I bogen er der beskrivelse af pladserne og detaljerede kort med GPS-koordinater. Enkle piktogrammer forklarer pladsernes "faciliteter".

Bogens hvide omslag med titlen "Overnatning i det fri" er ikke den bedst sælgende indpakning. Og  heller indholdet uden farvefotos er inspirerende. Det er synd. Jeg vil opfordre udgiverne til at bruge lidt tid på at udvikle en kreativ forside. Det fortjener indholdet, som er en sand guldgrube af koncerterede oplysninger om knap 1000 naturpladser i skov og ved strand.

"Overnatning i det fri" koster 139 kr.  hos Spejdersport , Saxo og de fleste boghandlere


Kommentarer