Havnen er dinUdstillingen "Havnen er Din" på Dansk Arkitektur Center i København er lidt af en øjenåbner. Jeg omtaler udstillingen her på på bloggen fordi transformationen af Københavns havn fra en trist industrihavn til en rekreativ kulturhavn berører havnens brugere, naboerne, turister og ikke mindst havkajakroere. 

For om man kan lide det eller ej, så er den ellers så forsømte havn i en rivende udvikling. Nye broer "spærrer" havneløbet, der bygges havnebade, kontor- og kulturhuse som skal tilføje nyt liv i havneområdet.


Med udstillingen ‘Havnen er din’ inviterer Dansk Arkitektur Center publikum med på en spændende rejse gennem Københavns havns historiske udvikling og videre ind i fremtidens havn. 


DAC har i vid udstrækning anvendt visuelle præsentationsmedier; lys, lyd, iPads og projektor og piktogrammer til at skabe en spændende udstilling.  

 
Udstillingen strækker sig også ud på selve havneområdet med hotspots hvor man v.h.a. korttavler med QR koder kan få en podwalk eller mere information.  Hør f.eks om den bølgeformede promenade der skal bygges ved Kalvebod Brygge. Eller det meget opdiskuterede Bryghusprojekt, der skal skabe et nyt byrum i København.
Bryghusprojektet  Besøg og adresse:  Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København. Udstillingen er åben man. - søndag kl. 10-17, onsdage kl. 17-21 t.o.m. 16. juni 2013.  
Entré DKK 40.

Bonusinfo:Du kan sejle til DAC med havnebussen linie 991 og 992, stå af på Knippelsbro og gå langs kajkanten til udstillingen. Der er ingen kajakvenlige anløbsbroer eller lign. ved DAC. Café med udsigt over havnen. Appen "Podwalks" kan downloades fra App Store.