Mystisk cementbåd


Dette mystiske fartøj(?) ligger på græsset ved udstillingsbygningen Den Frie i København. Er det en glemt udstillingsgenstand, et stykke eksperimenterende kunst eller et strandet skibsprojekt?


Fartøjet er cirka 4 meter langt, bygget af ferrocement på et skelet af bøgegrene og flettet pil. Et par lægter sørger for at holde faconen. På agterspejlet er der brugt PU skum. Vægten tør jeg ikke gætte på...


Den Frie ved Østerport St.

Kender du noget til dette mystiske fartøj, hvorfor det  ligger ved Den Frie, om der har været oversvømmelse ved Østerport St. eller om der er tale om opstarten af en bådeklub ved Østerport St.? Send mig et par opklarende linjer på en mail til den3060(snabela)gmail.com 

Ferrocement er en finkornet cementrig armeret beton og et meget slidstærkt materiale, billigere end træ, stål og glasfiber. Ifølge DTU er et cementskrog holdbart i minimum 150 år. Et andet fortrin ved cementbåde er, at de er kølige i varmt vejr og lune i koldt vejr. En anden fordel er at ferrocementen gør det muligt at bygge sit eget skib hjemme i baghaven uden brug af støbeforme.

Den Frie er Kunstnernes Hus og viser udstillinger, der er produceret, initieret eller udvalgt af kunstnere. Huset er bygget af kunstnere til kunstnere og stræber i dag mod at sammensætte et interessant og varieret udstillingsprogram.