Boganbefaling: Kajakblade og -magasiner


Her en oversigt på de forskellige kajakblade som jeg har købt eller har abonneret på, gennem tiden...  Jeg har uden problemer bestilt og betalt abonnement over nettet. Nogle af bladene tilbydes nu også i en digital udgave (det er billigere og man sparer portoen). Det bedste kajakblad p.t. er efter min mening - det norske Padling!

Der udgives ikke et dansk kajakmagasin. Og dog - når du er medlem af en kajakklub får du  Dansk Kano og Kajakforbunds magasin. Og er du medlem af Havkajakroerne er medlemsbladet Havkajakinfo inkluderet i medlemsskabet. Begge blade udkommer 3-4 gange årligt.


Paddling (svensk)
Efter ny udgiver har ”overtaget” Paddling, er der strammet gevaldigt op på indholdet. Nu med flere turberetninger, nyheder, tests, portrætter af svenske kajakpersonligheder, teknik- og træningstips. Paddlings største aktiv er Dr. Kajak som giver DIY tips på reparationer, forbedringer af kajak og udstyr m.m. Men generelt, indholdet er stadig af svingende kvalitet.
Info: Udkommer 6 x årligt, 1 års abonnement SEK 249 (DKK 217), bestil på www.paddling.nu
Bonus info: Paddling kan købes i Pressbyrån (kiosk), som findes i alle større byer bl.a. Göteborg, Helsingborg og Malmö

OBS Svenske Paddling udgives ikke længere (red. 19. november 2015)


Padling (norsk)
Padling indholder primært havkajak men også lidt turkajak, wild water og relateret udstyr. Inspirerede artikler om ture i bl.a norske og udenlandske farvande. Klubpræsentationer, interview med norsk kajakkendisser, tests af kajakker og udstyr. Mange billeder.  Konservativt men overskueligt layout.
Info: Udkommer 6 x år, abonnementspris for 6 numre NOK 499 (DKK 499), bestilles hos padling@dbpartner.no


Kanu Magazin (tysk)
Kanu Magasin kalder sig ”Europas Grösstes Magazin für paddler”, jawohl! Tur- og havkajak, WW. Grundige tests, workshos, turberetninger med mere, alle med fakta bokse. Pænt og overskueligt layout.
Info: Udkommer 8 x år og koster € 6 (DKK 120) pr. blad, pris på 1 års abonnement og forsendelse oplyses ved at sende mail til abservice@scw-media.de
Bonus info: Er du på rejse i Tyskland, kan du købe Kanu Magazin  i kiosker på banegårde i Flensburg, Kiel, Hamburg og Rostock. 


Kayakmagazin (tysk)
Konkurrent til KANU. Udkom første gang i 2010. Det redaktionelle indhold bliver bedre og bedre. Tur, wild water, hav og kano. Skønne turbeskrivelser af ture i udlandet og langs den tyske kyst, floder og søer. Artikler med kortudsnit og infoboks. Pæn omtale af nye kajakker, tilbehør og udstyr. Stilrent layout.
Info: 6 numre € 36 (DKK 269), bestilles på www.kajak-magazin.com
Bonus info: Er du på rejse i Tyskland, kan du evt. købe bladet i kiosker på banegårde i Flensburg, Kiel, Hamburg og Rostock. 

Ocean Paddler (engelsk)
Dedikeret til havkajak med nørdede turberetninger og ekspeditionsrapporter. Dertil anmeldelser, guider, interviews og omtale af nyt udstyr.  Kajaktests er tilgengæld meget overfladiske. Jeg savner fakta bokse og kortudsnit ved både artikler og tests. Stramt layout med skønne billeder.
Info: Udgives 6 x årligt, digital/online abonnement £ 15 (DKK 141), den trykte udgave koster £ 30 (DKK 281), bestilles på www.paddlepressmedia.com


Paddle World (engelsk)
Lækkert magasin med reportager om spændende ekspeditioner og eksotiske ture lige fra Venedigs kanaler til Alaskas skærgård. Interviews, oversigt på årets større kajakevents o.l. Billedmontager præsenterer årets nye produkter. Det hele er præsenteret i et flot layout og trykt på glitteret papir.
Info: Udkommer 1 gang årligt, kan købes i en digital version til DKK 38 eller printet version til DKK 71. Bestilles på www.paddleworld.com 

OBS Paddle World udgives ikke længere (red. 19. november 2015)

Kommentarer