Point 65 Kayaks Sweden stopper produktion
Siden 1996, har Point 65 Kayaks Sweden,  fremstillet glasfiber kajakker med kevlar og kulfiber. Fra sæsonstart 2017 har Point 65 Kayaks Sweden besluttet udelukkende at producere kajakker i genanvendeligt polyethylen.

Årsagen er, at glasfiber kajakker , i modsætning til polyethylen kajakker, kan ikke nedbrydes. En glasfiber kajak ender i bedste fald i et forbrændingsanlæg. I værste fald i naturen, hvor nedbrydningstiden er meget lang.

Polyethylen kajakker genanvendes allerede og bliver bl.a. til beklædning.  Point 65 Kayaks Sweden genbruger polyethylen i produktionen – så gamle kajakker bliver som nye!

Richard Öhman, som ejer Point 65 Kayaks Sweden siger ”Det er en beslutning, der føles rigtig godt, ikke mindst set ud fra et miljømæssigt synspunkt”.
Der er dog stadig producenter som fortsat producerer kajakker af ​​kompositmaterialer.

"Nogle kajakproducenter, som anvender kompositmaterialer, med laminater  af træ, bambus eller andre naturmaterialer kalder deres kajakker miljøvenlige. Det er groft misvisende, når det i virkeligheden er præcis det modsatte," slutter Richard Öhman, Point 65 Kayaks Sweden.

Polyethylene eller plast modstår bedre slag og knubs fra hverdagen, og er mere slidstærke. Vægten er lidt højere end glasfiber. Polyethylen kajakker rotationsstøbes dvs. polyethylen granulat kommes i en opvarmet kajakform, og bliver drejet i alle retninger for at distribuere plastikken jævnt.

Andre læste også

På tur langs Øresundskysten

Kajakferie i Middelhavet

Plads til kajak