Maritime seværdigheder

Kajakportalens guide til maritime museer, hvor kajakken eller dens historie indgår i udstillingen. De fleste seværdigheder kan nås fra søsiden. Tjek åbningstider og billetpriser på seværdighedernes hjemmesider. 


Museet for Søfart, Helsingør
 

 Helsingør
Oplevelsen af M/S Museet for Søfart begynder allerede før du træder ind i bygningen. Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et unikt underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group. Museet fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Do not miss!
www.mfs.dk

Knud Rasmussens Hus, Hundested


Hundested
Knud Rasmussens Hus ligger i storslåede omgivelser tæt ved Spodsbjerg Fyr, i gangafstand fra Hundested havn. Her boede den berømte polarforsker og her forberedte han sine ekspeditioner til Grønland og skrev sine bøger. Knud Rasmussens kajakker og hundeslæde er på plads ude i kajakskjulet.
www.indmus.dk


Struer MuseumStruer
De legendariske Struer kajakker har sin særlige afdeling på museet i Struer. Her fortælles historien om firmaet Struer Kajak og kajakkerne som stadigvæk håndbygges på værkstedet i Struer.
www.struermuseum.dk  

Roskilde
Er du på tur i Roskilde Fjord bør du besøge Vikingeskibsmuseet. Her er de fem, over 1000 år gamle vikingeskibe, der blev fundet i fjorden udstillet. Museumsøen er, efter min mening, den mest spændende del, med de mange arbejdende værksteder f.eks. bådebyggerne som genskaber vikingeskibe med vikingetro værktøj. Om sommeren er der er mulighed for at købe sig til en sejltur på fjorden med et af vikingeskibene. OBS Sejl ikke ind i museumshavnen!
www.vikingeskibsmuseet.dk

Svendborg
Lige meget hvor du kigger hen, ser du klassiske sejl- og motorbåde, blankpoleret mahogni, lakerede master, halvmodeller og montrer med historiske effekter. Under loftet svæver kajakker og Danmarks eneste sejlbræt i træ! Museet ligger i en af de tidligere værftshaller på Frederiksø, midt i Svendborg havn. Du kan næsten ro til indgangen.
www.lystsejlads.dk  


Smakkecenteret, Strynø

Strynø
Udstillingen "Over ø og hav" i
Øhavets Smakke- og Naturcenter giver et godt indtryk af natur og livsvilkårene på de små øer i de Sydfynske øhav gennem århundreder. Smakkejoller kan lejes til dagture. Mulighed for at slå telt op på teltpladsen, overnatte i shelter eller indendørs i sovesalen. 
www.smakkecenter.dk

Schiffergesellschaff, Lübeck

Lübeck, Tyskland
I Schiffergesellschaft (Skipperselskabet) kan man se en 400 år gammel kajak. Historien om kajakken er den, at en Lübecker-skipper, med sit skib, under en storm i Nordsøen, bjergede en mand og hans  kajak. Kajak og mand sejlede med tilbage til beck og som tak for hjælpen fik skipperen lov at beholde kajakken. Den fik senere plads under loftet, i Schiffergellschaft. Huset er et af Lübecks ældste, er åbent for besøgende og fungerer samtidigt som restaurant. 

Klepper foldekajakker

 

Rosenheim, Tyskland
De tyske Klepper foldekajakker produceres i Rosenheim, nær München. I Klepperstrasse(!) ved siden af fabrikken ligger Klepper Museum. Her kan du se nogle af de mange forskellige kajakker som Klepper har lavet gennem tiden, produktionsudstyr og fortællinger om de mange ekspeditioner hvor Klepperen var en del af ekspeditionsudstyret.
www.kleppermuseum.de

Andre læste også

Flydende havskilte søsat i Lynæs

10 nye kajakker

Kajakferie ved Middelhavet